Veel gestelde vragen

Alles wat je wilde weten

Zijn er nog vragen waarop je antwoord wilt ? (Bijna) alles wat je nog wilde weten staat hier al. Vind je geen antwoord, bel of mail ons dan. Mailen kan hier:   info@diagovakanties.nl

Vooraf

Afbeeldingsresultaat voor alles mee op vakantieHulp nodig bij wat je vooral niet moet vergeten te regelen of mee te nemen? Google eens op vakantielijstjes of inpaklijstjes. Hier kun je gemakkelijk tips en checklists vinden om je te helpen onbezorgd op vakantie te gaan.

Viareggio: Hollandse hulp bij problemen

Als er in de vakantie in Viareggio onvoorziene situaties voor doen, zoals ziekte, taalproblemen of autopech, dan hebben wij een oplossing: Claudia Zucca. Ze woont in Torre de Lago. En ze werkt in het hoogseizoen op de camping. Tel: 0039-349-1040865.

Iets kapot?

Mocht er iets ‘groots’ kapot gaan tijdens het verblijf, zoals een koelkast of de airco, dan bel je natuurlijk met ons. Vervolgens nemen wij contact op met de camping en kan er gezorgd voor vernieuwing of reparatie. Om ons te bereiken: 0031 6- 50652623. Of 0031 58 – 2562942.31
Zijn er enkele glazen of kopjes kapot, wil je die dan zelf aanvullen? Alvast bedankt!

Zijn er bijkomende kosten?

Je betaalt voor je verblijf de prijs zoals we afspreken. Behalve de dingen die nu eenmaal op een camping betaald moeten worden. Zoals toeristenbelasting. Verder betaal je bij ons voor alles-in-één-keer. Niet bij alle verblijven is alles gelijk. Daarom hebben we een overzichtje gemaakt van wat je betaalt aan ons of op de camping.
Eupilio:
Je betaalt toeristenbelasting op de camping. Ev. gehuurd beddengoed en handdoek-pakketten. Borg voor de airco-afstandsbediening (€ 50,00). Schoonmaakkosten en airco-gebruik zijn verrekend in het huurcontract. Gratis Wifi voor onze gasten.
Viareggio:
Je betaalt toeristenbelasting. Ev. gehuurd beddengoed en handdoek-pakketten. Schoonmaakkosten inbegrepen in de huurprijs. Borg voor de airco-afstandsbediening (€ 100,00). Bij het zwembad betaal je (per dag) voor ligstoelen. De exacte prijzen tref je aan bij het zwembad en de prikborden op de camping Wifi: Op wifi point bij de winkels en receptie: gratis.

Borg

Op onze Italiaanse bestemmingen betaal je een borg op de camping. Voor pasjes, sleutels e.d. Een borg krijg je normaal gesproken altijd terug. De borg heeft niets te maken met een kapotte stoel of zoiets. Het bedrag van de borg is afhankelijk van de bestemming en staat op je huurcontract.

Toeristenbelasting

In Italië betaal je toeristenbelasting op de camping. Afhankelijk van de gemeente en van hoeveel mensen er met je mee reizen. Denk aan bedragen van € 0,50 tot € 1,00 per persoon. Soms tot een maximum, soms vanaf een bepaalde leeftijd (14 of 18 jaar). Kijk op het huurcontract.

Moeten we zelf schoonmaken bij vertrek?

Alles geregeld. Ook de schoonmaak.

Nee, je hebt immers vakantie! Wij laten schoonmaken. Voor bedragen en betalingen, zie de lijstjes.

Kunnen we de hond (of andere huisdieren) mee nemen?

In Viareggio is uw huidier welkom. In Eupilio houden we graag onze mobilhome huisdiervrij.

Mogen we in de mobilhomes roken?

We houden onze accommodaties graag rookvrij en vragen je buiten te roken. Omdat de veranda van hout is vragen we uiterst voorzichtig te zijn met roken.

Kunnen we de auto kwijt bij ons vakantieverblijf?

Bij de mobilhomes in Viareggio is de mogelijkheid één auto te parkeren. In Eupilio kun je gerust uitladen en boodschappen bij de mobilhome brengen. Daarna parkeer je op een nabij gelegen parkeerplaats. Die parkeerplaats is zo dichtbij dat je vanuit je mobilhome de (auto)deuren kunt openen!

Hoe kom ik het snelst op mijn bestemming?

Je kunt reizen met de auto, de trein, de autotrein en het vliegtuig. Als je met de auto gaat en gebruik maakt van een navigatiesysteem, voer dan de straatnaam van de camping in. Voor nu alvast dit: zorg er voor in Zwitserland een autobahnvignet te hebben. Dit kun je het beste al thuis kopen. We hebben ook hier de te nemen routes beschreven.
Als je besluit met het vliegtuig te gaan, kan dit op de volgende manieren: Als je naar Viareggio gaat, vlieg je vanaf Eindhoven of het Duitse Weeze heel goedkoop naar Pisa met Ryan Air. Het vliegveld Galileo Galilei vlakbij Pisa ligt slechts 18 km van Viareggio! Als je tevoren een auto huurt bent je drie kwartier na de landing al op de camping! Als je naar Eupilio gaat, vlieg je het beste op Milaan en kun je van daaruit per huurauto naar je vakantiebestemming in een ruim uur.
Auto huren via ons? Dat kan! Klik hier en je komt op de site van EasyTerra.

Als ik in 2 dagen wil reizen en onderweg wil overnachten?

Vanuit Nederland kan de reis naar Italië met jonge kinderen best vermoeiend zijn en is in twee dagen reizen wel leuk. Op de heenweg proberen wij zelf altijd tot ongeveer Como te komen en zoeken daar een hotel voor een nacht.
Op de terugweg kun je goed overnachten in het wegmotel in Baden-Baden waar je 10% korting krijgt op een overnachting met ontbijt. En dat scheelt toch gauw enkele tientjes! Wil je liever iets ‘gemutlichers’ in Duitsland rij dan door naar hotel Munster in Emmelshausen op ongeveer 1000 km van Viareggio en de dag erna ben je in enkele uren thuis.

Wat moeten we zelf meenemen?

Check eventueel een van de vele internetlijstjes met vakantiespullen. Koffiefilters zijn in ieder geval nuttig om mee te nemen omdat die daar niet overal te koop zijn.

Hebben de accommodaties airco?

In al onze mobilhomes in Italië is er airconditioning aanwezig. In Viareggio kunnen deze ook verwarmen. In Eupillio is er een aparte kachel aanwezig.

Zijn er verplichtingen in het zwembad?

Nagenoeg overal in Italië moet men een badmuts op in het zwembad. Deze kun je kopen bij de winkeltjes op de campings.

Hoe ver is de camping?

De afstand is vanaf Utrecht. De afstand tot Viareggio is ca. 1300 km. De afstand tot Eupilio is ongeveer 1018 km. Als je je route vooraf wilt plannen, klik dan hier voor de routeplanner van de ANWB of kijk eens bij onze routebeschrijving.

Hoe betaal ik mijn accommodatie?

Wij sturen je een huurcontract. Dat vul je voor ons in en stuurt/mailt het dan terug. Betalen doe je gewoon op ons bankrekeningnummer of met PayPal. Als je boekt betaal je een aanbetaling en daarna de rest in twee delen of in één keer. Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je doen bij de eigen verzekeraar. Een annuleringsverzekering stelt je schadeloos als je door omstandigheden niet op vakantie kunt gaan.
Zodra de volledige betaling op onze rekening is bijgeschreven sturen wij het betalingsbewijs en handige informatie. Op vertoon van het betalingsbewijs ontvang je bij aankomst bij de receptie de sleutel van de accommodatie. Let op: Op de campings kun je in het kantoor ook met een pinbetaling betalen. De winkels op de campings vragen soms om contant geld. In het restaurant op de campings, kun je in het hoogseizoen wel met de pinpas betalen. Op de meeste campings staan wasmachines en drogers. Hiervoor koop je muntjes bij de receptie of winkel.

Internet gebruik

Ja, de campings hebben allemaal één of meerdere Wifi hotspot. In Eupilio is zelfs op de eigen veranda’s van de mobilhomes (gezien de plaatsing van de masten) vaak internet mogelijk. Op de andere campings, op de WiFi-plaatsen bij restaurants en winkels.
Wij koppelen zelf eigenlijk altijd de pc of tablet aan een telefoon. Je voorkomt problemen met ‘verkeerd uitloggen’ en ongewenste extra kosten. Eventueel koop je een Italiaanse telefoonkaart om (nog) goedkoper uit te zijn.

Tv/dvd/cd gebruik

In Toscane/Viareggio hebben onze mobilhomes geen tv. In Eupilio kijk je tv via de schotel van de camping. Je vindt BVN als Nederlandstalig kanaal. De tv’s hebben een dvd ingang. In Eupilio staan aparte radio’s met een cd speler.
Je kunt in Viareggio en Eupilio ook tv kijken in het restaurant/de bar.